Ora gazmoreRedakto

A ka njeri të gjallë që nuk i frigohet vdekjes! Ku ka mër. Nuk mund të ketë, sepse bie në kundërshtim me vetë veten. Po si me i kuptu, këta "trima", çaty o shtosi. hhahaha.[1]

Pse i lëshova
Më duhet me tregu
Se disa menojnë
Që emrin Dhimitër
E kamë, por
Unë ai nuk jamë
Por jam Hipi Zhdripi
Që orën gazmore[2]
Në dritë e qiti.
Kur nuk e kap më
Logjika e trurit
Një dukuri, ai
I dorëzohet shpirtit
Të tij.
Shpirti me shpirtin
Qetë pa pengesa
Bisedojnë
E shpeshë edhe dashuri
Ata çojnë.[3]

PlotësimRedakto

Rubrika plotësim, është e paraparë për me vjedhë, pa vjedhë, edhe me shumu simas qefit, pa kopju.

 1. Pse bien tërmete në Japoni?[4]

 

Pse logjika, pse shpirtiRedakto

Pse nuk e kap logjika e trunit? Po më duket pyetje me vend. Nima, pse logjika e trunit tonë nuk është në gjendje të i kapë, e lërë më të i përpunojë disa dukuri të përmasave të mëdha që zakonisht janë natyrore? Me i hi në mënyrë agresive, demek vetë kritikë e rrept, na përqëndrohemi dhe kemi probleme me i kap dukurit e përmasave të mëdha, vetem kur ato na thirrin disa adresa në tru që zakonisht kanë informata për keq, e jo për mirë. Në anën tjetër, përderisa jemi në dhomën e ngrohtë, demek, jena rahat, nuk tentojmë me i kapë me logjiken e trunit përmasat e asaj dukurie, "rahatisë". D.m.th nëse jomë "rahat" dhe tentojë të e kapë me logjikë përmasën e rahatisë, atëherë automatiksht, e prishi aftësin e trurit për me kapë atë përmasë. Nëse është kështu atëherë po i bije që në mes sikletit ma të madh mundesh me thirrë të kundërten demek rahatin. Por çka më pengon që ta arrijë këtë![5] Nejse, po mbesin disa metoda që mes me ta trus vulen je dal nër lula, njo prej tyre o qikjo. Po nëse ja arrin që në mes të "rahatis" ta përjetosh "kiametin" dhe në mes "kiametit" "rahatin" edhe me u kthye e me ecë në këmbë tua, demek me vazhdu jeten normalisht, po i bije që koxha i fortë je, edhe ki shanca me u bo njeri. hahah

Po mër pse jo?Redakto

Veq net bjen pare me veti. hahhaha. Seriozisht[6], ish konë ma hishem me e thirrë Rada ja me pshty ja me lavdu[7] se atyne tucanave nuk ju ka hije, veq del fesat.

hahahah


Interesant, edhe me qenë opozita e fortë për nga kuptimi i forcimit të shtetit, kanë ndodhë gjëra të tilla që është shumë vështirë ta përvetësojë popullin. Problemi është që partitë janë da prej popullit. Shumë, shumë, prej së tepërmi kanë lujtë me fjalorin e tyre sa që populli është imun ndaj çdo tentimi. Shka po du me rrejtë, ka ardhë një shkall që as një veprim politik nuk mund ta përvetsojë popullin. Pa marr parasysh është në të mirë të tij apo jo. Fjalët nuk çojin peshë mo në kanar, veq realiteti, gjërat që preken, rryma, uji,... Me një fjal, të dhifsha standartet e mbushjen e tyre kur standarti i jetë për çdo ditë po më bjenë. Ballonat e fjalëve janë ngrit në qiell, e balloni i jetës ka shpërthy para syve të gjithë të angazhuarve në krijimin e stabilitetit. Thjeshtë dhjetë a sa vjetë janë bo, fjal-fjal pa mbulesë, fjalë pa vlerë. Tashti le të thojin këta e ata, vendort e miqt, jo ky, jo ai i ka fajet, po populli o ma i shpejt, i shtin teton me një thesë. hhahaha, edhe ka të drejtë, se lojë e pa moralëshme është zhvillu në emër të popullit. Janë nxitë për me "fluturu" në standartin e BE-së a të ShBA-së, e ata tu mos mujt me ecë, tu mos mujt me i nxehë eshtrat e trupit.

Ata tu i lyp të drejtat jo të njeriut por të ekzistencës, këta jo drejtat e fëmijvë, grave e futja bal n'kup qielllit. ahahhaha. Thuj që këta janë faktorët e gjendjes së till ekonomike. hahah.[8]

NëseRedakto

Nëse flasë
E nuk më kupton
Ti gjuhen time
Nuk e kupton
Kjo nuk do të thotë
Se unë nuk di të mendojë
E mbanë veten
Për të dishëm
Për të civilizum
E mua nuk mundesh
Mem kuptu!
Dije që diku
Ke gabu
Dhe para meje
Nuk je asgjë
Tjetër veqë se
Më poshtë se unë
Sepse unë
Ty jam tut kuptu
Edhe kur mendon
Mirë e keq për mu.

Me fatRedakto

Me fat e me ndihmen e Zotit e njerzimit që gjendet në çdo njeri. Valla vështirë është me qëndru e sedel mo me ecë në te të thikës.[9] Kur ti hinë kësaj pune, nuk bo mi ngu kërkon, vetem zemrën. Rrejin gjinja t'këputin rrenë.[10] hahaha. Kryesorja me mujt e mi pa veten në pasqyrë, pa e shajtë. ahhahah


Nese pozicionohesh në një hapësirë të errët, në mes dy vijave paralele të pafundme që mund ti shehë (shiko përkufizimin e njësis së amperit), atëherë diku ato për syrin e njeriut kanë me u pre ndërmjet veti, edhe përpara edhe përmasë, e mes tyne je ti. Kuj i beson njeriu në atë moment! demek që ato janë paralele apo që prehen diku? Syni nuk rrenë. Logjika në tru po ashtu nuk rrenë. Kurreshtja të shtynë me ditë kush ka të drejtë, syri apo logjika? Nëse i jepesh kurreshtjes edhe me sy edhe me logjikë ke me pa ma largë.

ParalajmërimRedakto

Pas dështimit të provokimeve psiqike e juridike ka filluar edhe provokimi fizik i popullit të Kosovës. Është duke u udhëhequr një politik e till e fëlliqt që me çdo kusht është duke u tentuar që popullin ta nxjerr në rrugë. Organizatat e ndryshme të interesuara për stabilitet dhe paqë e kanë futur kryet nën rërë. Për ekspertët e këtyre organizatave lëvizjet që janë duke u bërë në Kosovë javëve të fundit, janë të njohura. Mos informimi i qytetarëve për pasojat e këtyre lëvizjeve i bjenë tërheqje e heshtur nga përgjegjësia e detyrës.[11]. Arsyetimet e mos përzierjes në "punë të brendëshme" i bije si tyneherë kur Jugosllavia u ankoke për "përzierje në punë të brendshme". Këto janë simptome të dështimit të një strukture qeverisëse që të veprojë me forma politike për bindjen e qytetarëve, dhe si pasoj e dështimit fillon provokimi që automatikisht nxit dhunën fizike.[12]

Shul shqip, përgjegjësit demek ata që kanë marr përsipër përgjegjësin mbi administrimin, sigurin etj. të Kosovës nuk kanë arrit me forma politike ta bindin popullin për interesat e tyre dhe kanë fillu me përdorë forma hiliçare provokuese ndaj popullit. - rrethana tipike nga koha e luftës së ftoftë në shtetet komuniste.

Format, metodat e nënshtrimitRedakto

 
Boss e dimer, K.O dhe R.S[13]

A ka shumë, veq naj fizikant me profesion di me i radhitë format e nënshtrimit të një populli nga një sistem.

Që të funksionojë një sistem duhet që në hapsirën ku tenton të funksionoi të mos ketë kundërshtarë (dallo nga kritikuesit), d.m.th të gjithë duhet të i nënshtrohen sistemit. Varsisht se si arrihet deri tek nënshtrimi mund të flasim edhe për llojin e sistemit që do të pjellë apo do të abortojë.[14] Me i ra shkurt, deri sot nuk e di që ka pas sistem të paqë, tonat janë ngrit me forma e metoda të kombinuara mes dhunës psiqike, ekonomike dhe asaj fizike.

Në Kosovë janë ushtruar dy kombinimet e para, komponentja e tretë është përdorur në masë të vogël deri më tani. Por siq po shihet asgjë nuk po duket, është duke u rritur e nxitur përdorimi i saj. Fatkeqësisht apo ma mirë të themi realisht kundrejt shqiptarëve.

Nejse, bisedimet nuk e prekin statutin, por e prekin substancën. ahhahah. E sa i përket statutit, lehtë është, qysh ja ka bo Milloshi, me një "TV puç" e gjunë në kantë të bërllogut. ahahhah

Ish konë mirë Azem Vllasi me tregu qysh ja qiten flamurit shqiptar yllin e me krahasu me flamurin e sotit të Kosovës. Edhe për flamurin me yll plotë vetë u tranoshin, flamur i Kosovës thojshin. Ej, u bomë republikë, thojshin. ahhahah[15]

Sa përqind të popullsisë e ka njetë EULEXI mi marrë nëpër biseda informative - hahaha. Serbia ka arrit me thy rekordin botërorë, diku mbi 50% të popullsisë së Kosovës.

Evropa vend i pasigurt për "separatistët, iredentistët, terroistët, kundër revolucionarët, shovinistët, kriminelët e luftës NÇL, ....."[16]

Nuk durohet kështu, duhet me gjetë një sall akustike!!! hahahha

FUND[17]

ObamaRedakto

Obama është duke menduar cilen me sjell në Washington. Nuk po dinë, Shkurte Fejzen, Remzije Osmanin, a Motrat Mustafa. hahahha. Amerikanët me pa durim janë duke pritur, cilen po e bjenë. Gazetat amerikane i kanë të mbushura faqet e tyre me fotografit e këngëtareve nga Kosova. hahahhah

"Ma ki kon, ta kom kon" - për ndryshe ma kiat o njeri klloshar.[18]

Loja e FonditRedakto

Loja e trekëndshit Fondi Monetar, Qeveria dhe Bisedimet po më shtinë me kesh qashtu mo. Qyre dil e nale qatë femen, une vijë ta futi ty bokës, e masanej ti ik, e une i nisi bisedimet. Demek, ekonomia e durimi i njerëzve ashtë aq poshtë, që kështu e ashtu, buxheti, në mos koftë minus, nuk ekziston mo. Këta e dinë fort mirë Fondi Monetar. Kështu një udhë e dy punë. lak-lak nona dajes.

50 kamikazëRedakto

50 kamikazë
Kamikazë modern
Po luftojnë
Atje ku dielli
Dielli lind
50 kamikazë
Kamikazë modern
Po luftojnë
Për njerzin
Atje ku i thonë
Japoni.

FUND

THVMDX1Redakto

Interesant!!!

Shkova gjithmon kundrejt
Kundrejt rrymës së ujit
Por si një peshkë
Por jo nuk isha peshkë
Se e bona zeron njëshë
Edhe ata pa matematikë
Veq me fizikë e me besë.

Hahah, i hupt krejt.

Me gjithë respektinRedakto

 
Bisedimet (R*S)2

Me gjithë respektin për ministrin, pse nuk po sponzerohen ndjekja e kriminelve në Serbi!!?? Po më duket duhet mi qu edhe Kosova në R.S. prej ma të madhit e deri te ma të voglin zyrtarë të BE-së, siq po shihet asgjë nuk po duket, metod tjeter për me i jap fund sponzorimeve nuk ka. [19]


 
Ene-mene-mu-raus bis du
 
Ja se ha, janë xeherlisne

REZULLTATI[20]

Frigacaku të mbyt[21]

Atje diku
Një bisnismen
E çovi një gotë
Një gotë kompot
EULEX-i se besoj
Bisnismen e me
Gotë kompot?
Ma ka pregatit
Klubi, tha
Unë veq e kom qu
Përnjerherë
Tjeter s'di, e kom
Shpirtin e bardhë
Wiski nuk pi
Me vodk e kam dezinfektu.
S'pat EULEX-i shka me bo
Vodkes me ju afru
S'guxojë, e
Me pandrak n'dorë
Kush e ka pregatit
Kompotin, po gjëmon
U cell e pshtell
Nuk diti shka me bo
Ja ngjiti UÇK-së
Se vetem kongën
"Ma kanë lonë omel"
E di mo.
Eu na u ba beteri
Eu na u ba marmulada
Eu na u qun djemt n'kom
Luftëtar e studenta
Eu na u qu populli
Selom EULEX-it
Po naj banë
Pendrakun peget që
U ardhë koha
Me ta shti n'thob
Se peget n'dryshe
Ju me kuptu,
Nuk e keni zakon.

Çka bon njeri për një kongë. A me lotë t'krokodillave a t'rakisë ja keni nis a?

Populli u plaçkit nuk janë plaçkit bisnismenët (këta nuk janë konë aty, ja kanë therrë para se me ja nisë plaçkitja), kush mendon me shtri ligj në atë hapsirë duhet me marr përsipër që me ja këthy popullit dëmshpërblimin.[22] Pikë e madhe e shtypit. Ju n'dash boni bisedime ndash tyvatyr, ndasht muhabet. Dëmshpërblimi nuk o i vogël, me 50 centa, e me ndërprerje rryme, uji e ku ta di, nuk këthehet dëmshpërblimi. A hajgare jeni ka boni me çanta t'Sport Billit a!!! A jeni najnoni në gjendje me i marr përsipër dëmet që i janë shkaktuar popullit të Kosovës!? Përderi sa nuk jeni në gjendje "SHARRAP". Plaçkitjet që janë bo e janë shku në gush të Serbis, ato nuk hupin, këthehen me kamat. Tona muhalifet me të pagjeturit, etj. etj. shka të vonohen veq se shka e fusin në borxh Serbin edhe ma shumë.[23]

Qito janë bisedime transpartente. Serbia munet me ja nisë me i lyp ka i kanë lonë paret, arin e plaçkitur nëpër Kosovë, kriminelët e Milloshit. A i kanë lonë n'bank t'Zvicrrës, a t'Moskës une nuk e di, veq e di që mas pakti mu nja 5 pesë lirsha, e ku me ditë sa lira të arit mi kanë avullu. Plus masanej shpenzimet tjera e dëmshpërblimet e tmerrit që kanë shkaktu gjatë plaçkitjes.

Jerusalemi nuk bonë me u plaçkit, shpi e Zotit o!? hahahah. Ju e kini plaçkit, së paku plaçkitja është bërë në emër të Serbis[24]. Puno, puno me i zonë plaçkitësit e krimineltë e mos e hap gojen shumë.

E qishtu gjenerat e re, para se mi ra dikuj, llogarite se jeta o ma e gatë se sa tregon ora mekanike. Ora shqiptare shkon ndryshe. hahahah

Thojin që Gadafi ja ka marr popullit arin, masi që u kry lufta ja ka kthye. Siq thashë thojin. E sa i përket feudalistave të Kosovës. E keni dasht feudalizem, qe kadal dale po vjenë, veq dijeni që shumë-shumë punë u dasht me bo për me kalu atë fazë të zhvillimit.

Kau i madh
Për Qije t'mdha
Populli po e donë
Ata çka ju ka marr
E ju muni ondrra me pa
Mishin e kaut
N'qetësi me ngranë.[25]

Bota vjenë
Bota s'vjenë
Shokët tanë
Kjo luftë
Po naj rrëmben
A vjen
A s'vjen
Ëndrra e lirsë
Ku me ditë
Deri atëherë
Kept nërë kry
E gjakun e tyre
Deri n'fund
Me lypë
Edhe pikë.

hahahah

Kush thot ARedakto

Kush po trumpeton "Bisedime", "Pajtim" duhet me ditë me thonë "Dëmshpërblim", se kallaj o me lujt me njersen e gjakun e të hujin. Kush nuk ka haber qysh bohet pajtimi ma mirë e ka mi mshel gojen. Nuk je i zoti me ja pagu dëmshpërblimin, ik, mos u përzi. I ki da mes me u vra nërveti, se je i human, apo, mirë flm. Rri qaty, si muri, ngrite një flamur t'bardhë, e mos fol. Mes mujshe ik. E kini çarmatos UÇK, dëmshpërblimin e keni marr përsipri. Edhe në teori edhe praktik kështu o. Tashti ndash qitni prej xhepit t'juj ndash merrni prej Serbis. ahhahah. Ju vike lezet me thonë protektoriat. Duhet me pas koçe me mbrojt një popull. hahahah. e jo me ja nal rrym e ujë. hahah

VijnRedakto

Vijn delegacione
Vijn ambasadorë
Vijn e kush nuk vjen
Gojë ëmbël
E bëthë thapët
E tansformun
UÇK-në për merak
Po nuk e di
Si na u bo
Kjo puna jonë
Dikush zi po na bonë.
A thu mër që
Dikush matematikën
Në shkollë e ka gabu
Apo ndoshta ka harru
Që edhe na për kamata
Të borxhit kena dëgju
E mos u krufshin
Nëpër mina kanë me u sakatu.
Mina t'kurdisne
Me sahat shqiptari[26]
Që kur të kërset
Zi ju bohet ftyra
Së paku prej marrës
Enëmos prej saj
Jeta është e gatë
Herdo kurdo
Do t'pëlcas
E as reaktorët
Më tepër rak
Nuk mujin me ju rras.

Back to the Future - deri sa t'bohen njerzë[27] - hahahah.

Kur e ...Redakto

Kur e murr
Shqiptari
Lapsin n'dorë
Veq i nijshe
Xhinjen tu thonë
Psikopat e sakat
Na ka lonë
Kërkuj nuk i bike
Ndërment të mendojë
A thu më parë
Psikopat paskam
Qenë, e nuk e kom ditë
Paskna ec në këtë jetë
Si pula pa kry?

S'kaRedakto

Kundërshtimi
Është i kotë
Jeni të asimiluar
O do mësoni me fol
Shul shqip o s'ka
Leni pallavrat
E paçavrrat
Folni si njerz
Shqip.[28]

T'preksha për t'mirëRedakto

T'preksha për t'mirë, po qyky lajm pa ja majt shpinën me njohuri plotësues, lirisht munet me u gjujtë n'kantë. Gjendja në central është edhe më tutje serioze. Në reaktorin 1 dhe atë 3 uji mbulon shkopinjtë bërthamorë vetëm deri në gjysmë, kurse në reaktorin 2 pak më shumë se gjysmën.[29]

E qysh thashë, e po thomë tashti për tona gazetat, duhi me ngrit nivelin e informimit e jo vetem me na qitë gazin. E keni për detyrë me na mësu neve budallëve, në mos me na mësu, me na ndihmu me ju kuptu. P.sh. shka janë shufrat nga substanca bërthamore, çfar randësie ka mbulesa e tyre me ujë? E pe du me thonë, për mu njësojë. Vetem një fjalë po e kuptoj, që mut o puna hala, ai seni hala so ndreq. Mema pas lidh me naj kotec t'pulave, ju kisha lexu atyne n'sy shka do me thonë "ai seni". Leni demo, qe sa ja ka nisë gazetaria me njoftime shkencore plotësuese. E masanej s'po kuptojin. Normal që nuk kuptojin, dituria nuk pikë vetem prej qiellit. Lidhni ja me Wikipedin shqip, ja krijoni një si "Bazë të gazetarëve" diku në interent.

Lehtë është të manipulosh me qyqet e paditurin, por edhe lehtë është me ta marrë delen

Ta mbrojmë gjuhen shqipe - me asi seni, pa pallavra po me vepra.

Ecni, ecni, se pe kini qefë me i kesh politikant. Opa, 1,2,3. Çaqë materie sa për me ja fillu keni. Qe tashti kishe portalin albanologët kishe e kanë bo, pakë aty pakë këtu, pak ti, pak ai, pak ata, pak ne, fak ju, krijohet PAKTI I GAZETARIS SHQIPTARE.

Lajmet: Kryetari i Kosovës, në funksionin e tij të mirëfillt edhe përkundër rrezikut të kompotit të dytë, ju drejtua gazetave me një fjal burrash: E kam shpirtin e bardhë, nuk jam përekt, i çoj gishtat edhe kur nuk duhet, veq ju që po më përqeshni, a i keni krye detyrat e shpisë? Une jam mundu, a ja kam arrit aja o tjeter punë

StandartizimiRedakto

Sa kohë i nevojitet një produkti të ri deri sa të stabilizohet? Po mendojë, lind ideja, e materializon dikush, e qetë licencën. Kjo e pengonë standartizimin. Dalin produktet të bazuar në atë ide, si këpurdhat mas shiut. I kalon afati licencës, vije deri tek standartizimi. Nëse produkti nuk është produkt në vete, por shtesë, atëherë secili prodhues që paraqite në treg duhet të plotësojë standartin. Nejse dishka qishtu duhet me konë. Natyrish po lind problemi i traditës. Ata prodhues që paraqesen kërkesen për vazhdimin e prodhimit të produktit të vjetër, duhet që atë produkt ta paraqesin në tregë si produkt artistik. Natyrish leja lëshohet nën kushte të veqanta, përndryshe nuk ka kuptim. Kësaj rrjedhe apo një rrjedhje dishka çishtu i thojin standartizim dhe njëherit edhe eliminim i konkurecave të fëlliqta.

Upss!!!Nuk janë të vetmet gazetat shqiptare, por ato plotësisht hyjin në kategorin që nuk i plotësojnë standartin e "internet gazetave" të Evropës. Me fol kah del shpirti, kjo është e vërtet sipas përmasave të mia - hahah. Dimensionet e botës janë rrit, jo vetem për ne shqiptarët por për gjithë njerzimin. Duhet disa ndihmesa të rregulluara për të pas çasje në këto dimensione populli. Nuk qohet krejt jeta në Kaos!!![30]

GjuhëdashatRedakto

Na u ngritën në këmbë
Dashamirtë e gjuhës
Me kanarë të argjendarit
Problemet dashten mi mat
Hipi Zhdri budall
Një fjal e tha
Kush o ai shqiptar
Në këtë kohë të pa kohë
Në këtë kohë të pa kohë
Për një gram me livrit
Po matni me tonelata
E ndoshta i livritin
Doktorët felat e thobëve.

ahahah Dash-dash baby

KenaRedakto

Kena harru me u friksu
Jena bo njo
Përqata s'po dojim
S'po dojim me gabu
Gjakun e plaçkat
Me i harru

BudallekiaRedakto

Budallekia nuk ka kufi. As Jezusi nuk kish mujt e nuk mund ta përmbledhë ashtu që të mund të ja angllatis tokësorëve. Por kjo nuk do të thotë që nuk do të shikonte hapsirë veprimi ashtu që ti këthej këto gjallesa nga udha e drejtë. hahah. Magaria nuk ka kufi. hahah

Kur Adami e hongi mollen, zoti shkoj e i mbledhi krejt kondomat nëpër shitore. Tunup. Në fillim Adami se murr vesh shka kish bo, tup mo, po nji ditë prej dite molla e Evës i dhimti edhe se la mo Adamin mi prekë.

Lindja e kalit me një bri në ball: Po me hon e uvill n'ball, dhe nuk shkoj shumë kohë, dul me brinë në ball.

Çishtu, njerzit që kanë qefë me asish shum, o rrezik me ju dal në ball. Po edhe kjo ka zgjidhje, i prodhojin syzat me strehe. hahah

Kurr nuk bonëRedakto

Edhe pse e rrespektojë mendimin prap se prapë kurr nuk bonë me thonë kurr. Ata as Zoti nuk e di që ka thonë. Për qita duhet me u lëshu në tokë, me prek realitetin. Sa për fillim po e menjanojim fjalën bisedimet" se po tingëllon si me konë posedimet. Çysh me ju shmang? 1) Kallaj, duhet vepruar që të gjejmë disa zgjidhje teknike që e mundësojnë në mos normalizimin e jetës, afrimin tek një normale aq sa njerzit mund ta përceptojnë se çka ka ndodhë. Thjesht, mes me zgjatë populli i Kosovës pas gjitha perepetive para luftës duke u nis nga 1981-ta, për 10 vitet e fundit ka qenë në shokë gjendje. Ky popull u vra e u plaçkit, ata që kanë mbetë gjallë për 10 vitet e fundit mër shumica kanë qenë në shokë. Kur të këfillen, duhet të hulumtohet që t'ju jepet dëmshpërblimi. Ky është hapi që do të hapë rrugën për bisedime të politikës e sendërtimeve të sistemeve administrative. Populli shqiptar nuk e ka sulmu popullin e shkinis. Na nuk jena ardh në Biligrad, me ju përzon prej shpisë.

Antarsimi në BE nuk bënë asgjë tjetër veq se e krijon një shtresë të re të njerzëve përmbi gjakun e derdhur. Po copat e kësaj shtrese nuk ka me kalu kohë e gjatë, e keni me i pa tu flutur në qiell.

hahah, Baba Fadil na ka thonë "JEMI NË SHTËPIN TONË". ahhaah, ju po thuni "AJO O SHPIJA E ZOTIT TONË" - simas logjikës së matematikës "JU E KENI PLAÇKIT ZOTIN E JUJ"[31] hahah

Seriozisht tashti si njeri global po thomë pa u gjetë nxitësi se dorasi po dihet Biligradi, nuk mund të flitet për paqë siç po shohin ondrra disa. Nuk po thomë që nuk mund të ecin përpara, por ju kërset rrugës, e duhet me u kthye prapë në pikën fillestare. Mos besofshi shikoni historin që e keni përjetu, e që e keni dëgju që baballart e jujë e kanë përjetu.

Tem tjeterRedakto

Tem tjeter se mu prishen nervat me qisi muhalife. E kom bo një eksperimet (vëzhgim po vetë i inkuadrun në eksperiment pa pas qëllim me ngrit në eksperiment), e se kom ditë që jom konë tu bo. Kjo peget osht ondërr për secilin shkenctarë. Rrjedhin gjërta ashtu natyralisht që i afrohen ideales. Po nuk po di a me kallxu a mes me kallxu. hahah. Du mi kallxu, po sebebi me i mbrojt të dhënat që nuk janë interesante demek private duhet me u formulu ndryshe pa e humb esencen. Punë e vështirë por kom me provu kur t'kam kohë. Tashti vetem shënimet po i maj.

Tema mardhënjet shoqërore dhe ndikimi i sistemit edukues tek individët e shoqërisë.


 1. Zanafillja e përbashkët
 2. Ndarja, edukimi në siseteme të ndryshme edukative
 3. Efekti në sistuata ekstreme.
  1. Harresa
  2. Ftesë-Kujtesa
  3. Pendimi
  • Harresa
  • Mosftesë-Kujtesa
  • Urrejtja

O shekulliRedakto

O shekulli, une po e shohë me sy, ku po shkruan Enciklopedi, por kur po cakati pom thotë nuk o për ty. Ti djal dashta me lexu edhe për tema tjera jo vetëm për Dalmacinë. Boni vlla me numra masanej veq ja tufi në fushen e adreses një numër p.sh http://www.shekulli.com.al/enciklopedia/x ku, x - numri, si gjenerator. Thjeshtoni pakë mes të hi me ju thy drynin. ahhaha.

Pom shtijin me ju vjedhë për ditë e ka pakë. Ku ta zo kom me ju vjedhë, për ankesa shiko nën adresen e dhënë.


Qysh se janë dalë në skenë eksperta të Photo-shopit, a qysh po i thojin këtij programi, ju kanë marr bukën "demostruesve" nëpër trazira. Sarkozin, e ka pas qit Bild-i, çfar punimi i Photo-shopit, sa që edhe une ja pata nisë me bo mas tij. ahhaha. Ja kishin hekë krejt rrudhat, tulat e rrotave t'berkit po ashtu. Djal i ri fin'takt. Nuk pom kujtohet, po peget gjermont u dorzun në luftën cili po i zbukuron kryetart ma shumë. Ti djal, mo qaq larg shkoj puna, si ai shtosi i Çarli Çaplinit, me Musolinin e Hitlerin, që shkojin tu i qu karrikat cili ma naltë.


hahaha, mes koka kun pahiri tu pi kafe me hitlerin.

FUND[32]

Si ata n'PanoniRedakto

E kanë bo Tironen ma zi se ata n'Panoni, si t'vjen miku me ja qitë ehjen në shërbime të nxehta. Ky po ju jep çelsat, demek s'kini nevoj me vetë, hini e dilni kur doni. hahaha

Nima qitë muhalif hala nuk kom mujt me vërtetut prej një burimi të dytë. Qysh o puna, po kuptohet që ta bojin oferten me i ndërru gratë, po shka bohet me shku n'shpi tyne pa grun? [33]

Muhalifi e ngrehë muhalifin, atje diku n'Kinë nuk po shkojke gruja te burri, po burri te gruja edhe ata vetem nëse i plotëson disa adete. Shka nuk ka n'kit planet.

Nejse, Zot bonju çaren njerzëve që i prekë natyra, e theju atyne qe qohen peshë e nuk ja dijin asaj që kanë.[34]

EmqunprejgjumiRedakto

Me LiNa e Kirobota s'pom lojin me flejt. Nejse pi kqyri edhe njëherë, masanej shkretoj dishka. "E përhitura pa çip n'kry" hahah, pa hajgare, shka nuk ka n'deti e njeri fletë qata që e ka pa, spoti thuj që u ardhë prej ishullit - qysh e kanë zanat me thonë këta, demek konservë tipike e llojit t'vetë, po dishka me ato vallëzueset pakë si shumë "cullakhone sipërfaqsore" - nejse për sy komercial. Shumë fjalë pak kuptim, mu pom pëlqenë, që dukshem ja ka arrit me hekë synin e shikuesit prej "kaçikave" drejtë gojes, demek lëvizjeve të buzëve, artikullimit, mimika e ftyrës, çka është si me thonë komponente kryesore e konges, edhe ata pa e hupë atë efektin që krijojin kaçikat.

Segmenti i adhuruesve, nuk o i gjonë, po besnik demek, zgjatë shija prej moshës kur e marrin deri sa t'martohen çikat me shkoll të mesme se kur ta kryjin fakultetin atëher dahen nga ky grup i shijes. [35]


Mendimi vdekjeprus - çi paska hi itaçi temes, t'mi ka pre krejt pajt e jetes. Ja, ja nisa me lexu hymjen e artikullit, mu dok vetja si n'tabut. hahahah. Ja hupi, met trupi pa fije t'gjakut. hahah. Veq lexo kulmin : Në të vërtetë, dita në të cilën je lindur edhe nuk ka qenë ditë e lindjes sate: ka qenë ajo ditë në të cilën ke filluar të vdesësh. - hahhaha. As une nuk e pshtelli çishtu. Kjo s'pom doket terapit po teratesel. hahah [36]

S'pom pëlqen - n'shtatë ditë e javës ki me dekë - njo prej 7, nuk i ki 7 jetë.

Protest dita kur jam lind është dita kur une jam lind dhe pikë e madhe e shkrimit. Nga ajo ditë ja kam nisë me u rritë. Pikë. Masi që jam rritë ja kam nisë me shitit nëpër këtë botë. Pikë. Deri sa t'kom thmi kurr s'kom me dekë, deri sa t'ma rrshon shpirti këtë trup. Pikë. Mes kofsha n'gjendje me i livrit komt, nëpërmjet syve t'fëmijve t'mi kom me shetit. Pikë. Edhe masi që t'desë, së paku deri sa t'jetojn thit e mi kom me jetu. Kopni tashti. ahhahah , Çfar xhelata, dojin me ta vjedh bileten për udhtimin në këtë botë. hahah. lak-lak nona dajes. Ja kam tha paret n'dorë. Nejse, jo une po baba, gujt gjakë i ka bo tu punu mem maru. ahhahah. Nones ju dhimke baba, e ngrata veq lëshojke ofshama.

La Porta edul Dera, La Pater edul Zhyll

Mirë, ulu me mësuesen. Teknika për teknikë. Edhe Serbia nuk i ka përmbush elementet teknike për heqjen e vizave Kosovë-Serbi. Identifikimi i kufomave, domshpërblimi, ih, sa nivele nuk janë përmbush. [37]

O më lanë pa gjum, bre. Echoja ndër familjet klasike në botë, - shumë e vogël pom dokët.


 1. ^ I kanë ik Hoxhes prej tabutit - hahaha, meno, meno e meno a munesh ti mi bo atë punë? Këta janë dekë njëherë, e masanej janë bo NJË si me thonë RI. po une jam konë aty. Po, po, bile njoni ma bojke me sy. Une vetë u dusha mi la. hahaha. Më iken ti djal, i lëshova hajt se gjyna, letë punojin edhe pakë.
 2. ^ Nejse, ti e ke dhezë monitorin e kompjuterin, ke mujt me ndëgju edhe në terr në valët e RTK-së. Kjo ke vjershë "Majakrahu"
 3. ^ Nima a ka shpirti gjini, demk mashkullore e femnore. Interesant me ditë? E mo vetem tu përsërit pa çpikë diçka po bohet bajat.
 4. ^ Ignoroni përgjegjen e komentuesit, bravo i cili thotë : bien ,se nuk kane shkalle te zbresin ndoshta.
 5. ^ Teton thojin a je normal ti. Je dalë nër lula - hahah, peget që kjo është pengesa më e madhe- hahah
 6. ^ Histofotografi
 7. ^ Mes e lavdo "pa u kru pakë", paret i dani përgjysmë me Vetvendosjen - hahahh
 8. ^ Ma tepër pom dhimen shqiptart që janë jashtë e mundohen me mish e me shpirt me ndihmu, por si pasojë e mjegullës as ata nuk mujin me ndihmu, po shkojin e bojin ma teper mjegull se une. hahah. Përpara se me u mundu me ndihmu, duhet me qitë veten në pozita të ndryshme të njerzëve në Kosovë. Po teton në një mënyrë a tjetren kanë qefë që edhe në Kosovë me qenë standartet e jetesës si nëpër vendet ku jetojnë, po duhet me mendu si ja arrijin ato shtete me kriju e me mbajt një standart të till. A kanë akumulime, a kanë burime të jashtme, si kanë ardh deri tek ngritja e ati standarti, e 1 milion e 1 pyetje tjera, e në fund a ja vlenë barra çiran - A dojin me të vërtet ata njerzë, sepse standarti i jetes nuk vjenë pa të metat e veta - secila medalje i ka dy anë!? Deri para së paku një viti, ma tepër është investu për të ndikuar në popull, d.m.th me ja impunu mendimin e pikëpamjet se sa me kuptu popullin çka po donë.
 9. ^ Sidomos kur barra e përgjegjësi të shtypë përsipri - hahah
 10. ^ Rrejin edhe kur është në pyetje dashuria, e sedel mo kur është e kundërta e saj. Po nuk është me rëndësi për vendim, rrena o rrenë.
 11. ^ [1]
 12. ^ [2]
 13. ^ Ja trusen Kosovës K.O e Serbia i qovi në R.S e këta po lypin bisedime. hahah
 14. ^ Sistemi sipas parametrave të shekullit të ri ka dështu, tani janë duke provu me parametra të kohës së "luftës së ftohtë" - e kanë hupë durimin. FakTi, që duhet me vetë Gadafin cilen me marrë - hhahah
 15. ^ Raki i njëjtë, paketim tjeter; Historia nuk përsëritet, rrethanat PO!
 16. ^ [3]
 17. ^ Sa gabime po i bënë BE-ja gjatë imitimit të Jugosllavis, a thu? Çyre kur t'del Suedia prej BE-së. ahhaha. Për ata që nuk e kanë ditë, Kosova e Serbia janë në BE po e kanë statutin si tyne herë "teritoreve". ahhaha Apáçi dhe Kőmáçi në Evropë po e presin Shámaçi Sódin.
 18. ^ Nuk jamë adhurues por respektues i kaçikave t'pulave. Ma merr menja që edhe Obama si njeri familjar i till është.
 19. ^ [4]
 20. ^ [5]
 21. ^ Autori për konsumatorin: Çdo emer rastësishëm me emrin apo firmën e persona është i rastësishëm, për ngjajshmërit e përvodhne nuk mbajmë përgjegjësi
 22. ^ Fati i tij o i programum, si i Biligradit. hahahah edhe ata nuk i kanë pagu dëmshpërblimet e plaçkitjeve gjatë LNÇ e përmas.
 23. ^ Njoni sa e kish pas shitë tokën, po nja 500.000 ero, e kanë plaçkit edhe rrehë qashtu mo. Nuk e di a ka të drejtë ndokush të i falë ato paret edhe dajakun. Së paku drejt morale nuk ka. edhe pikë e madhe e shkrimit- hahahha. Lidhje s'ka pas ai as me UÇK, as me Luften. Po nja katë pesë djem i ka, kurr nuk e harron atë punë. hahahah, mrena 30 viteve, sa nipa i ka. hahaha
 24. ^ Nëse se kini bo ju, atëherë, fija prej vendit të plaçkitjes po shkon në shpi t'jujë në Biligrad, adresa "Qeveria e Milloshit" - menermethonë mut i popullit të jujë n'shpi t'jujë - pse se keni përzonë - hahahah. Ose paguni ose qitni plaçkitësin. S'ka aty filozofi ma teper.
 25. ^ A kom-o baby, mollaxhis molla po doni mi shit a?
 26. ^ Përnima nuk e lunë minutin, hahah, veq bonë BOOOOM
 27. ^ Artist i fort
 28. ^ Nuk thuhet HONI po HANI - hahahah. O Sal, Shqip jo Gjakovarçe - ahhaha. Po tha, në seminar, na tu i jap zorë e tu e tu e huç, ata tu i jap zorë e tu u picëllu, tha m'plesi, dikur thash a folim vlla shqip. U bo neja, e harrum organizatorin, njerzit vishin n'tavolin tonen - ahahah
 29. ^ Lajm i përkthyer, KOPIPASE i ndaluar për qarkullim në tregun Kosovar. Nuk i plotson standartet. hahaha
 30. ^ Pakë o lezet, po jo krej jeta
 31. ^ Dialogo Staboliq-Milosheviq: A je ka e din shka je ka donë me bo!, hahah, ju kojke me thonë Biligradit e këputem zinxhirin Gjakovar. ahahhaha
 32. ^ Pse shkove te nona e madhe, po duhna vet me qit kafe. (Lejmethyme nga PEPiRTKlive)->Eheja po të pretë për kafe, le rexhistrimin se nuk po ma ninë. Le mër ti investimet po çu ec ko boma kafen. T'rejat e sotit, n'dur t'Zotit, ma interesant shefi se burri.
 33. ^ Këtë pyetje për këtë muhalif e kom po qe nja 25-28 vjetë, si i vogël e kom ndëgju. Puna e të riut, pa gru, shka ka me menu - secili dertin e vetë.
 34. ^ Edhe përkundër mundimeve ja di vleren asaj që kam. FLMN
 35. ^ Peget si ta kryjin fakultetin edhe i majin floktë e shkurt. ahhahah, demek KUJDES! jam femen karieriste, e emancipume. hahahah
 36. ^ I lumi ai që e lexon deri n'fund artikullin e met gjall. Na kallxon masanej neve, ishalla nuk o kijametçi ai që na kallxon. hahah
 37. ^ [6]