Përfitimi është një term poshtërues për aktin e fitimit me metoda të konsideruara joetike.

Vështrim i përgjithshëm Redakto

Pronarët e bizneseve mund të akuzohen për përfitime kur rrisin çmimet gjatë një emergjence (sidomos një lufte). Termi zbatohet edhe për bizneset që luajnë me korrupsionin politik për të marrë kontrata qeveritare.

Disa lloje të përfitimit janë të paligjshme, të tilla si sindikatat e fiksimit të çmimeve, për shembull për subvencionet e karburantit dhe sjellje të tjera antikonkurruese. Disa janë të kufizuara nga kodet e sjelljes së industrisë, p.sh. marketing agresiv i produkteve në Botën e Tretë si qumështi i bebeve.

Shiko edhe Redakto

Referime Redakto