Përkthyesi

personi i cili merret me përkthimin me shkrim apo përkthim gojor nga një gjuhë e caktuar në një gjuhë tjetër
(Përcjellë nga Përkthyes)

Përkthyesi është personi i cili merret me përkthimin me shkrim apo përkthim gojor nga një gjuhë e caktuar në një gjuhë tjetër.

Po ashtu si “Përkthyes” merren botuesit privatë dhe institucionet publike me tё drejtë botimi që realizojnë përkthimin e një vepre nga një gjuhë në një gjuhë tjetër.[1]

Burimi i të dhënave

Redakto
  1. ^ LIGJI PËR VEPRIMTARINË BOTUESE DHE LIBRIN Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar 29 shtator 2007 tek Wayback Machine