Pajisjet periferike (informatikë)

Një Periferik ose pajisje periferike i bashkëngjitet kompjuterit por nuk është pjesë e tij. Ajo zgjeron kapacitetet e strehuesit, por nuk është pjesë kryesore e arkitekturës së kompjuterit.

Shembull janë : printeri (informatikë)‎, skeneri, mikrofoni, altoparlanti, webcam dhe kamera digjitale.

Ndarja e pajisjeveRedakto

Pajisjet hyrëseRedakto

Pajisjet dalëseRedakto