Panarabizmi është një lëvizje arabe e cila kishte ndikim të konsiderueshëm në shekullin XX. Synimi kryesor i tij ishte bashkimi politik dhe kulturor i arabëve, pas ndarjes së botës arabe në më shumë se 20 vende të ndryshme. Islami luan një rol shumë të rëndësishëm në gjithë këtë lëvizje, ashtu si edhe në të gjitha lëvizjet tjera nacionaliste arabe.[1]

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Pan-Arabism and Arab nationalism: the continuing debate by Tawfic Farah, Publisher Westview Press, 1987, p. 37