Sistemi koordinativ

Paraboloidi është sipërfaqe e gradës së dytë e cila klasifikohet në paraboloide eliptike dhe paraboloide hiperbolike.[1]

Paraboloid eliptik quhet siprfaqja e gradës së dytë që përcaktohet me formulën kanonike:[1] ndërsa paraboloid hiperbolik quhet sipërfaqja e gradës së dytë që përcaktohet me formulën kanonike:[1]

Për ndryshe paraboloidet merren si trupa gjeometrikë. E-to-the-i-pi.svg Ky artikull në lidhje me matematika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ a b c Ismet Dehiri : Matematika I dhe II. Prishtinë, 1979