Parduzët kanë ardhur nga fshati Parduz i Toplicës, rrethi i Kurshumlisë. Këta i perkasin fisit Kelmend. Në fillim prej tyre erdhi vetëm një familje, tani janë 15 sosh, tri familje janë shpërngulur në Turqi, ndërsa tri janë transferuar në Leskovc, gjë kjo jo aq e zakonshme. Më pastaj 4 shtëpi kanë shkuar në Podujevë dhe në Prishtinë. [1]

Referime Redakto

  1. ^ Uka, Sabit (1994). Dëbimi. Prishtinë. fq. 12. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)