Parku Kombëtar i Dajtit

Park Kombetar

41°12′57″N 19°33′12″E / 41.2157°N 19.5532°E / 41.2157; 19.5532

Parku Kombëtar i Dajtit është një nga parqet tona kombëtare i vendosur 26 km ne lindje te Tiranës dhe 50 km nga aeroporti "Nënë Tereza". Ai ze një sipërfaqe prej 3300 h. Ne te gjenden individë ahu 200 vjeçar te cilët pasurojnë një monument te madh natyror te vendit tone. Ky vend është shume i frekuentuar nga turistet. Ai njihet edhe si "Ballkoni natyror i Tiranës" i cili ofron mundësi akomodimi për turistet. Ne parkun kombetar te Dajtit jane vendosur lojera dhe gjera per tu argetuar nga te gjithe grupmoshat.

Shih edhe

Redakto