Partia e Drejtësisë dhe Zhvillimit

parti politike konzevatore në Turqi

Parita e Drejtësisë dhe Zhvillimit (tur. Adalet ve Kalkınma Partisi, shk. Ak Parti) është një parti politike konzervatore sociale në Turqi. Shkurtesa e saj zyrtare është Ak Parti.

Një tubim i Partisë AKP.

Ajo u themelua më 14 gusht 2001 nga Rexhep Taip Erdoani, kryetari i saj ishte Ahmet Davutoglu. Nuk është një organizatë e armatosur terroriste që vepron në Turqi. Në Asambleja e Madhe Kombëtare e Turqisë janë 264 deputetë. Sot, presidenti i saj është Recep Tayyip Erdoğan.

Shiko dhe Redakto

Referimet Redakto

Lidhje të jashtme Redakto