Lista e shkurtesave

artikull-listë e Wikimedias
(Përcjellë nga Shk.)

Kjo është lista e shkurtesave.


Treguesi i përmbajtjes Lart # 0-9 A B C Ç D DH E Ë F G GJ H I J K L LL M N NJ O P Q R RR S SH T TH U V W X XH Y Z ZH Shiko edhe
 • ABS - Anti Blockier System
 • AKSH - Armata Kombëtare SHqiptare
 • AOL - America On line
 • ARD - Arbeitsgemeinschaft der Rundfunkanstalten Deutschlands
 • ASCII - American Standard Code for Information Interchange
 • BB - Banka Botërore
 • BBC - British Broadcasting Corporation
 • BE - Bashkimi Europian
 • BIOS - Basic Input/Output System
 • BMW - Bayerische Motoren Werke AG
 • BMX - Bicycle Moto Cross (X është për Cross [sqt. Kryq])
 • BPB - Bruto Prodhimi Botërorë
 • BRD - Bundesrepublik Deutschland
 • Fiat - Fabbrica Italiana Automobili Torino
 • FMN - Fondi Monetar Ndërkombëtar
 • FNSH - Forcat e Ndërhyrjes së SHpejtë
 • FRD - Fryma e Re Demokratike
 • FSHF - Federata SHqiptare e Futbollit
 • ger. - gjermanisht
 • gre. - greqisht
 • IATA - International Air Transport Association
 • KESH - Korporata Elektroenergjitike e SHqipërisë

LSI - Lëvizja Socialiste për Integrim

LVV - Lëvizja VetëVendosje!

NVAQ

 • OBSH - Organizata Botërore e SHëndetësisë
 • OJF - Organizatë Jo Fitimprurëse
 • OKB - Organizata e Kombeve të Bashkuara
 • OPEC - Organization of the Petroleum Exporting Countries
 • OST - Operatori i Sistemit të Transmetimit
 • PBB - Prodhimi i Brendshëm Bruto
 • PDI - Partia për Drejtësi dhe Integrim
 • PDIU - Partia për Drejtësi Integrim dhe Unitet
 • PDSH - Partia Demokratike SHqiptare
 • PKSH - Partia Komuniste SHqiptare
 • PLL - Partia Lëvizja e Legalitetit
 • PPSH - Partia e Punës së SHqipërisë
 • PRSH - Partia Republikane SHqiptare
 • PSSH - Partia Socialiste SHqiptare
 • RENEA - REparti i Neutralizimit të Elementit të Armatosur
 • RTSH - Radio Televizioni SHqiptar
 • TAP - Trans Adriatic Pipeline
 • TIA - Tirana International Airport
 • TIA - Transparency International Albania
 • TVSH - TeleVizioni SHqiptar
 • UÇK - Ushtria Çlirimtare e Kosovës
 • UDSH - Unioni Demokratik i Shqiptarëve
 • UK - United Kingdom
 • USB - Universal Serial Bus
 • zyr. - zyrtarisht