Personalitete romake

artikull-listë e Wikimedias

Personalitete të profesioneve dhe përkatësive të ndryshme që kanë qenë të njohur në botën antike e që vinin nga vendet e ndryshme të Perandorisë Romake.

Shiko dhe këtë Redakto

Për të ju shmangur kuptimeve të dyfishta, shqiptimet janë përcjellur me emrat e shkruara në literturen latine, dhe si ndihmes pasi që edhe në ato dokumente mund të hasen emërtime të dyfishta janë shkruar koha në të cilen kanë lindur apo jetuar.