Personalitete nga antika dhe mesjeta

artikull-listë e Wikimedias
Autorë

Figura të shquara të Greqisë antikeRedakto

Figura të shquara të Perandorisë RomakeRedakto

Nga EgjiptiRedakto

Të krishterëRedakto

Nga IliriaRedakto

Të tjerëRedakto

Nga Perandoria OsmaneRedakto

Shiko dhe këtëRedakto

Për të ju shmangur kuptimeve të dyfishta, shqiptimet janë përcjellur me emrat e shkruara në literturen latine, dhe si ndihmes pasi që edhe në ato dokumente mund të hasen emërtime të dyfishta janë shkruar koha në të cilen kanë lindur apo jetuar.