Xhelaledin Sojuti (gjer. Scheich Dschelaleddin Sojuti ), vdiq në vitin 1505, ishte gjeograf, sheh dhe autor nga Perandoria Osmane.

Vendvarrimi i Xhelaledin Sojutit ne Egjipt

Xelaledini shkroi mbi gjeografinë në veprën e quajtur "Husnul-mohaferet fi achbari Missr wel Kahiret" (sq.: "Bised mbi mësimet për Misirin dhe Kairon").

Një çerek i veprës e cila ka 478 fleta dhe ishte pronë dhe u përdor nga Joseph v. Hammer në vepren "Geschichte des Osmanischen Reiches" botuar më 1828.[1]

Burimi i të dhënave Redakto

  1. ^ Geschichte des Osmanischen Reiches Von Joseph Hammer-Purgstall ff. 10