Peter Higgs

fizikan britanik

Peter Higgs është një shkencëtar (fizikan) britanik që teorizoi në vitin 1964 ekzistencën e Bozonit të Higgsit (emëruar sipas emrit të vet) - një thërrmijë elementare që u jep masë tërë thërrmijave të tjera.

JetaRedakto

ArsimimiRedakto

KarrieraRedakto

Vlerësime dhe çmime të marraRedakto

ReferimeRedakto