Petkaj

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Kukësit

Petkaj është një fshatkomunën Malzirrethin e KukësitShqipërisë

Petkaj

Përbëhet nga 141 familje me 567 banorë (1997). Ka 5 lagje; (Isufi, Kovaçi, Shabanaj, Metaj, Halilaj). Shtrihet në anën e djathtë të përroit të Sërriqës, mes përronjëve Ymeraj dhe Sheremel. Kodra e Petkajt dëshmohet si vendbanim mesjetar. Këtu kalonte rruga automobilistike Tiranë-Shëmri-Kolgecaj nga viti 1952 deri në vitin 1978, kur rruga u përmbyt nga liqeni i Fierzës. Ka shkollë të ciklit të ulët dhe qendër shëndetësore. Banorët merrën me bujqësi blegtori dhe pemtari.

Shih edhe

Redakto