Pilot Avioni

(Përcjellë nga Piloti)
Gjendeni te artikulli Pilot Avioni. Për shprehjet e ngjashme në shkrim, kuptim apo tingëllim, shikoni këtu.

Një pilot ose aviator avioni është një person që kontrollon fluturimin e një avioni duke përdorur kontrollet e tij të drejtimit të fluturimit. Disa anëtarë të tjerë të ekuipazhit ajror, si navigatorët ose inxhinierët e fluturimit, konsiderohen gjithashtu aviatorë, sepse ata janë të përfshirë në funksionimin e sistemeve të navigimit dhe motorit të avionit. Anëtarët e tjerë të ekuipazhit ajror, si operatorët e dronëve, stjuardesat, mekanikët dhe ekuipazhi tokësor, nuk klasifikohen si aviatorë.

Piloti i një aeroplani

Në njohje të kualifikimeve dhe përgjegjësive të pilotëve, shumica e ushtrive dhe shumë linja ajrore në mbarë botën u japin stema aviatorëve pilotëve të tyre.

Lidhje të jashtme Redakto