Piramida e Diellit në Visoko të Bosnjës

Piramidat Bosnjës u zbuluan nga Semir Osmanagiq ne Visoko te Bosnjes ne vitin 2005.

Deri më tani, Piramida e Gizës, konsiderohej si struktura më madhështore në Tokë dhe një mister i madh. Por, tanimë ka disa piramida tjera që mund të ndryshojnë historinë e botës e këto janë pikerisht piramidat ilire të Bosnjës. Flitet për rrjetin botëror të piramidave, që janë me qindra dhe për funksionet e mundshme të tyre, energjinë e tyre, mekanizmin etj. Dyshohej që piramidat nuk ishin ndërtuar me materiale ndertimore apo se nuk ishin fare të ndërtuara nga njeriu mirëpo ishin krijuar si rezultat i ndonje procesi natyror.

Osmanagiq thotë se “materialet janë analizuar në gjashtë institute të ndryshme dhe rezultati ka qenë i njëjtë: materiali është artificial, i krijuar nga njeriu, është beton i një cilësie tre herë më të lartë se i yni”. Datimi i provave te radiokorbonit ne Laboratorin e Kievit ne Ukraine, mbi materialet organike te gjetura ne Piramide kane qene ne gjendje te datojne prejardhjen e saj. Ky datim rezulton te jete te pakten 25.000 vjet perpara qyteterimeve 'Sumerian' dhe 'Babilonas'. Kjo piramidë është e lartë 720 ft (220 metra) përderisa e Gizës që konsiderohet më e madhja është 450 ft (137 metra). Orientimi i saj sipas Diellit, anëve të horizontit dhe hënës është më perfektja në botë. Sipas zbuluesit të saj afërsisht 18 milionë tonë beton mbulojnë piramidën krysore.

Dihet pak mbi ilirët e lashtë, por piramida është ndërtuar nga një civilizim shumë më i përparuar se sa ai i sotmi. Materialet e piramidës krysore të Bosnjës e çojnë moshën e saj në 12.350 vjet, duke e bërë piramidën më të lashtë në Tokë. Kjo kërkon që të rishkruhen librat tanë të historisë. Osmanagiq, ndërkohë jep shifrën tjetër: “Ai flet me provat e grumbulluara dhe tregon për tunele që përshkruajnë piramidën, dhoma të brendshme, materiale të punuara me teknika të larta ndërtimi si p.sh blloqe që peshojnë 80 000 pound (1 pound = 453.592 gram).