Pishtar i Demokracisë është dekoratë e Republikës së Shqipërisë që u jepet qytetarëve shqiptarë dhe të huaj për shërbime të shquara e sakrifica të kryera për kombin shqiptar dhe demokracinë. Dekorata jepet me dekret nga Presidenti i Shqipërisë. Ky urdhër është i artë.

Dhjete individët e parë të dekoruar me këte dekoratë në vitin 1992 sipas listës se Presidencës ishin:

 1. Azem Hajdari
 2. Shinasi Rama
 3. Arben Lika
 4. Tefalin Malshyti
 5. Bardhyl Ukcamaj
 6. Alma Bendo
 7. Pal Serreqi
 8. Arben Sulo
 9. Pandeli majko
 10. Myftar Gjana

Burimi i të dhënave

Redakto
 • Ligji Nr.8113, datë 28.3.1996 PER DEKORATAT NE REPUBLIKEN E SHQIPERISE