Pistoleta

lloj i pistoletës ku dhoma e qitjes është pjesë përbërëse e tytës

Një Pistoletë është një armë dore, më konkretisht ajo me dhomën integrale në tytën e saj të armës. Lloji më i zakonshëm i pistoletës që përdoret në epokën bashkëkohore është pistoleta gjysmë-automatike, ndërsa pistoletat më të vjetra me një goditje dhe përsëritëse manuale tani rrallë shihen dhe përdoren kryesisht për gjueti nostalgjike dhe rishfaqje historike, dhe pistoletat e makinerisë plotësisht automatike janë të rralla në përdorim civil për shkak të kontrollueshmërisë përgjithësisht të dobët të zmbrapsjes dhe ligjeve dhe rregulloreve strikte që rregullojnë prodhimin dhe shitjen e tyre.[1]

Pistoletë GLOCK 17, Generata e 4-të.

Referime Redakto

  1. ^ "Pistol", Wikipedia (në anglisht), 2022-11-07, marrë më 2022-12-16