[1]

Mushkrit jane te mbeshtjellura me nje cipe te dyfisht , pleura e murit te kraharorit ( pleura parietalis ) dhe pleura mushkerore ( pleura pulmonalis ) . Pleura e pare mvesh muret e kafazit te kraharorit . Pleura e dyte mvesh mushkerit . Ndermjet dy pleurave gjendet hapsire e mbyllur . Ne hapsiren nderpleurale ekziston presion negativ , me i vogel nga ai atmosferik , per shkak te tendences se mushkrive te mblidhen dhe tendences se kundert te kafazit te hapen . Ne kete hapsir ka pak leng seroz , i cili pengon ferkimin e dy pleurave gjate frymarrjes .

  1. ^ PLEURA Journal. International Society of Pleural Diseases. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)