Plus Communication SH.A (e njohur me emrin PLUS), është e para dhe e vetmja kompani 100% shqiptare e telekomunikacionit në vend.Plus Communication u themelua në qershor të vitit 2009, pas marrjes së Autorizimit Individual (liçensës) nga AKEP për të ofruar shërbime të telefonisë së lëvizshme, si ofertuesi me vlerën më të lartë.

Plus Communication
Industria Telekomunikacion
Themeluar 10 qershor 2009, në treg që më 6 dhjetor 2010
Selia Tirana
Kryesuesit Matilda Shehu
Produkte Programe me parapagesë,programe me kontratë, shërbime të ndryshme
Punonjësit 312 (në 2016)
Adresa e internetit www.plus.al

Shërbimet e para kompania i hodhi në treg në 6 dhjetor 2010 dhe brenda një kohe shumë të shkurtër arriti të mbulojë me sinjal cilësor deri në 99 % të territorit shqiptar.Pajtimtarët e PLUS shfrytëzojnë rrjetin, produktet dhe shërbimet cilësore e të shumëllojshme, duke plotësuar çdo nevojë të tyre për komunikim të plotë dhe ekonomik.

Plus Communication zgjeron vazhdimisht rrjetin e saj të shpërndarjes në të gjithë vendin, duke qenë sa më pranë kërkesave të pajtimtarëve, me qëllim përmbushjen më së miri të tyre. Përmbushja e nevojave të konsumatorëve mbetet në fokus të kompanisë, duke u ofruar jo vetëm produkte dhe shërbime cilësore, por edhe transparencë e të drejtën e zgjedhjes.

PLUS, si kompania më e re në tregun e telekomunikacionit, shfrytëzoi avantazhin e përdorimit të teknologjisë më të avancuar, si dhe një rrjet të konsoliduar për të përballuar çdo sfidë teknologjike të së ardhmes, duke bashkëpunuar me shumë kompani prestigjoze ndërkombëtare, si:

 • Nokia Siemens, si furnitori i rrjetit të mbulimit me sinjal (Radio Access Network) dhe pajisjeve të Core Network (centralit qendror).
 • NEC, i përzgjedhur si furnitori i rrjetit backbone (rrjeti bazë i mbulimit).
 • Comverse, i përzgjedhur për të ofruar pajisjet BSS / VAS (sistemi i tarifimit, shërbimet e të dhënave dhe mesazheve të shkruara, si edhe për shërbimet me vlerë të shtuar).
 • SAP, i përzgjedhur për sistemin financiar

PLUS është unik, duke qenë i vetmi biznes shqiptar në tregun e telekomunikacionit. Ky është një privilegj për PLUS, që në ndryshim nga operatorët e tjerë të tregut me kapital të huaj, do të ri-investojë fitimet e tij në Shqipëri, duke nxitur në këtë mënyrë shpërndarjen e përfitimeve për të gjithë dhe zhvillimin ekonomik te vendit.

Aksionerët e PLUSRedakto

Plus Communication është një kompani e zotëruar 100% nga aksionerë shqiptarë:[1]

 • ALBA-TRADE Handles
 • UNION GRUP SH.P.K
 • Vjollca Hoxha
 • Albanian Distribution & Development
 • Geront Çela
 • Aci Mobile
 • Genc Turku
 • Armand Duka
 • Bukurosh Stafa
 • Lutfi Nuriu
 • EURO-ALBA-EA
 • Matilda Shehu
 • Ahmet Muçaj
 • JON INVESTMENT
 • ENERGYSOLUTION
 • Edevaldo Haxhiu
 • Post Telekomunikacioni i Kosovës
 • Moni Buchnik
 • Punonjës të PLUS

Shiko edheRedakto

BurimetRedakto