Pobednik në gjuhen sërbe apo (Fituesi) në gjuhen shqipe është një monument i një figure njeriu me plis në kokë me shqiponjë dhe shpatë në dorë gjendet në Parkun Kalemegdan në Beograd në kryeqytetin e Serbisë. Duke qenë një ndër veprat më me vlerë historike e qytetit të Beogradit[1] gjithashtu edhe e gjithë Sërbisë është shënuar në listën e monumenteve të mbrojtura kulturore të Republikës së Serbisë Monumenti u ngrit pas Luftës së Parë Botërore për të përkujtuar një fitore është një nga veprat më të famshme e skulptorit kroat Ivan Meštrović.

Pamje nga monumenti me plis.

ReferimeRedakto