90°N 0°W / 90°N -0°E / 90; -0

An Një projeksion azimutal që tregon Oqeanin Arktik dhe Polin e Veriut. Harta gjithashtu tregon veriun paralel 75 dhe veriun 60 paralel.

Poli i Veriut, i njohur edhe si Poli i Veriut Gjeorgjik ose Poli Verior Tokësor, është përcaktuar si pika në Hemisferën Veriore ku Boshti i Tokës së Rrotullimit plotëson sipërfaqen e saj.