Termi anglez prequel është një neologjizëm të fjalës Sequel ("Epizoda") dhe rrokjes pre ("para"). Këtu flitet për një lloj të vazhdimit, që më vonë u xhiruar apo shkruajtur, që përmbajtja e saj nuk lidhët me ngjarjen e veprës, por e shfaq ngjarjen e mëparshme.

Shiko edhe

Redakto