Rrokja:është një grup fonemash të përqendruara reth një zanoreje.[1]

Kemi fjalë njërrokëshe ,dyrrokëshe, trirrokëshe, etj. Rrokjet mund të jenë të hapura dhe të mbyllura

  • Të hapura: kur fjala mbaron me zanore : shtaza (shta-za), bari (ba-ri) , lule (lu-le) etj.
  • Të mbyllura: kur fjala mbaron me bashtingllore: gazmohet (gaz-mo-het)

ReferimetRedakto

  1. ^ Tracy Allan (2006). Elsevier (red.). Encyclopedia of Language and Linguistics. f. 329. ISBN 0-08-044299-4. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)