Pride and Prejudice (film 1940)

film

Krenari dhe paragjykimRedakto

Historia ë nga suksesi i saj i menjëhershëm në 1813, Krenaria dhe Paragjykimi ka mbetur një nga romanet më të njohura në gjuhën angleze. Jane Austen e quajti këtë vepër të shkëlqyeshme "fëmijën e saj të dashur" dhe heroinën e saj të gjallë, Elizabeth Bennet, "si një krijesë të lezetshme siç u shfaq ndonjëherë në shtyp". Përplasja romantike midis Elizabeth e menduar dhe beau i saj krenar, Z. Darcy, është një shfaqje e shkëlqyer e sparring civilizuar. Dhe zgjuarsia rrezatuese e Jane Austen shkëlqen ndërsa personazhet e saj vallëzojnë një katërkëndë delikate flirtimesh dhe intrigash, duke e bërë këtë libër komedinë më të shkëlqyeshme të sjelljeve të Regjencës Angli.e zhvillimit emocional të një të riu që mëson gabimin e marrjes së gjykimeve të nxituara dhe arrin të vlerësojë ndryshimin midis sipërfaqësor dhe thelbësor.