Producenti i filmit

(Përcjellë nga Producent filmi)

Producent filmi apo Prodhues i veprës filmike [1] është një person që e mbikëqyr filmin, ai është kështu edhe kye përgjegjësi i materialit të filmit.

Sipas ligjit shqiptar (Republika e Shqipërisë) “Producent i një vepre filmike” është një person ose grup personash fizike ose juridikë, vendas apo të huaj, që organizon e mbështet ekonomikisht dhe merr përgjegjësinë për realizimin e veprës filmike me ose pa fond buxhetor. Ai gëzon të drejtën e shfrytëzimit ekonomik mbi veprën filmike të realizuar. Këtu përjashtohen personat juridikë publikë, të cilët nuk ndjekin qëllime fitimprurës.[2]

Producent filmi

Redakto

Shiko edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ LIGJI PËR KINEMATOGRAFINË Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar 27 shtator 2007 tek Wayback Machine
  2. ^ QKK-Ligji për kinematografi, neni 2 Arkivuar 30 qershor 2008 tek Wayback Machine, në internet prill 2007