Producent filmi apo Prodhues i veprës filmike [1] është një person që e mbikëqyr filmin, ai është kështu edhe kye përgjegjësi i materialit të filmit.

Sipas ligjit shqiptar (Republika e Shqipërisë) “Producent i një vepre filmike” është një person ose grup personash fizike ose juridikë, vendas apo të huaj, që organizon e mbështet ekonomikisht dhe merr përgjegjësinë për realizimin e veprës filmike me ose pa fond buxhetor. Ai gëzon të drejtën e shfrytëzimit ekonomik mbi veprën filmike të realizuar. Këtu përjashtohen personat juridikë publikë, të cilët nuk ndjekin qëllime fitimprurës.[2]

Producent filmiRedakto

 Artikulli kryesor: Lista e producentëve.

Shiko edheRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ LIGJI PËR KINEMATOGRAFINË Në amëzën assembly-kosova.org Archived 27 September 2007[Date mismatch] at the Wayback Machine.
  2. ^ QKK-Ligji për kinematografi, neni 2 Archived 30 June 2008[Date mismatch] at the Wayback Machine., në internet prill 2007

  Ky artikull në lidhje me Filmi është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.