Konventa Ndërkombëtare Progresive Baptiste është një konventë e Baptistëve Afriko-amerikan duke theksuar të drejtave civile dhe drejtësisë sociale.

Konventa u formua në Cincinnati, Ohio1961, nga një ndarje e "Konventës Kombëtare Baptiste, U.S.A.," të vjetër.

Lidhjet e jashtme Redakto

Burimi Redakto

  • William Booth, A Call to Greatness: The Story of the Founding of the Progressive National Baptist Convention, ISBN 1-55618-196-5
  • Albert W. Wardin, Jr., Baptists Around the World, ISBN 0-8054-1076-7
  • Bill J. Leonard, editor, Dictionary of Baptists in America, ISBN 0-8308-1447-7
  • Frank S. Mead, Samuel S. Hill, & Craig D. Atwood, Handbook of Denominations, ISBN 0-687-06983-1
  • National Council of Churches, Yearbook of American and Canadian Churches