Provinca e Goricias (italisht:Provincia di Gorizia) është një krahinë italiane e rajonit autonom të Friuli-Venecia Xhulia.

Provinca e Goricias
Provincia di Gorizia
Map Province of Gorizia.svg
Population
 • Total (2.013) 141,024
Websitewww.provincia.gorizia.it
name e Goricias

Ajo kufizohet në perëndim nga Provinca e Udines, në veri dhe në lindje nga Sllovenia në juglindje nga Provinca e Triestes dhe në jug nga Gjiri i Triestes në Detin Adriatik.