Provinca e Udines (italisht:Provincia di Udine) është një provincë italiane e rajonit autonom të Friuli-Venecia Xhulia.

Provinca e Udines
Provincia di Udine
Popullsia
 • Gjithsej (2.014) 537,796
{{{postal_code_type}}}
33100 (Udine), 33010-33011, 33013, 33015-33059, 33061
Faqja zyrtarewww.provincia.udine.it
name e Udines

Ajo kufizohet në veri nga Carinzia (Austri), në lindje nga Alta Carniola dhe Litoriale (Slloveni) dhe Provinca e Goricias, në perëndim nga Provinca e Pordenones dhe Provinca e Belunos e Provinca e Venecias të rajonit të Venetos.