Provinca e Pordenones (italisht:Provincia di Pordenone) është një provincë italiane e rajonit autonom të Friuli-Venecia Xhulia.

Provinca e Pordenones
Provincia di Pordenone
Popullsia
 • Gjithsej (2.011) 315,755
{{{postal_code_type}}}
33070, 33072-33074, 33076-33087, 33090-33099, 33170
Faqja zyrtarewww.provincia.pordenone.it
name e Pordenones

Ajo kufizohet në veri dhe lindje nga Provinca e Udines, në perëndim dhe në jug nga Provinca e Belunos, Provinca e Trevizos dhe Provinca e Venecias të rajonit të Venetos. Provinca e Pordenones u krijua në vitin 1968 duke u shkëputur nga Provinca e Udines.