Provinca e Komos (italisht: Komo) është një krahinë italiane të Lombardisë. Qendra e provincës është qyteti i Komos.

Provinca e Komos
Provincia di Como
Map Province of Como.svg
Popullsia
 • Total592,504
Faqja zyrtarewww.provincia.como.it

Ajo kufizohet në veri dhe në perëndim nga Zvicra (Kantonet Ticino dhe Graubünden), në lindje nga Provinca e Sondrios dhe Provinca e Lekos, në jug nga Provinca e Monzës e Brianzës, në perëndim nga Provinca e Varezes. Ajo ka një ekslavë në Zvicër, e përfaqësuar nga komuna e Campione d'Italia. Krahina ishte dikur më e gjerë dhe përfshinte deri në 1927 edhe pjesën veriore të Provincës së Varezes dhe deri në vitin 1992 pothuajse të gjithë Provincën e Lekos.

  1. ^ Bojaj, Sandra (8 dhjetor 2021). "Rreth TV Boin". Tv Boin.