Psikologjia fiziologjike është një disiplinë shkencore e psikologjisë e cila merret me studimin e bazës fiziologjike të proceseve dhe sjelljeve psikike të organizmit ose më saktë merret me hulumtimin e mekanizmave nautralë të proceseve dhe të sjelljeve, domethënë duke studiuar lidhjen e jetës psikike (sjellja) njerëzore me proceset fiziologjike (neurologjike) në trup. [1][2][3][4]

Shih edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto

Referencimet Redakto

  1. ^ Pinel, J. P. J. (2004). Biopsychology. Allyn and Bacon. ISBN 0-205-42651-4
  2. ^ Carlson, Neil R. Foundations of Physiological Psychology. 7th ed. Boston: Pearson Education, 2008. Print.
  3. ^ Changing Minds: Physiological Psychology.
  4. ^ Better Health Channel. State Government of Victoria,Nervous System. Arkivuar 12 tetor 2015 tek Wayback Machine 28 Mar. 2013.