Pula (it. Pola) është qytet në pjesën kroate të Istrës. Shtrihet në pjesën jug-perëndimore të gadishullit Istrës. Pula është e njohur me klimën e sajë të butë, detit të qetë dhe natyrën e pa prekur. Qyteti ka traditë të lashtë turistike, të kultivimit të vreshtave, peshkatari, dhe anijendërtimtarisë. Pula është qendër administrative qysh nga koha romake.

Pula
Location of {{{official_name}}}
Amfiteatri romak në Pula

Pak histori Redakto

Ekonomia Redakto

Demografia Redakto

Kultura Redakto

Politika Redakto

Shiko edhe këtë Redakto

Lidhje të jashtme Redakto