Një Pushkë është një armë zjarri me tytë të gjatë, e krijuar për të shtëna të sakta, me një tytë që ka një model spiral të brazdave të prera në murin e shpimit. Në përputhje me fokusin e tyre të saktësisë, pushkët zakonisht janë projektuar për t'u mbajtur me të dyja duart dhe për t'u mbështetur fort pas shpatullës së gjuajtësit nëpërmjet një stofi, për stabilitet gjatë gjuajtjes. Pushkët përdoren gjerësisht në luftë, zbatimin e ligjit, gjueti, sportet e qitjes dhe në krim.[1]

Pushka amerikane Springfield Model 1855.

Referime Redakto

  1. ^ "Rifle", Wikipedia (në anglisht), 2022-12-14, marrë më 2022-12-16