Një Pushkë Snajper është një pushkë me precizion të lartë, dhe me rreze të gjatë. Kërkesat përfshijnë saktësinë, besueshmërinë, lëvizshmërinë, fshehjen dhe optikën për përdorimet kundër personelit, anti-materialit dhe vëzhgimit te snajperët ushtarak. Pushka moderne snajper është një sistem armësh portativ me shkrepje me shpatulla me një zgjedhje midis veprimit me rrufe ose gjysmë automatike, të pajisur me një pamje teleskopike për saktësi ekstreme dhe e mbushur për një fishek zjarri qendror me performancë të lartë balistike.[1]

Seria e pushkëve snajper Accuracy International Arctic Warfare është çështje standarde në ushtritë e disa vendeve, duke përfshirë ato të Britanisë, Irlandës dhe Gjermanisë (foto tregon një pushkë të Ushtrisë Gjermane).

Shiko edhe

Redakto

Referime

Redakto


  1. ^ "Sniper rifle", Wikipedia (në anglisht), 2022-10-20, marrë më 2022-12-16