Kurra' (arab. قَارِئ, qāriʾ, shumës قُرَّأ, qurrā; shq. "këndues, lexues") është personi i cili këndon Kur'anin sipas rregullave të texhvidit. Nuk është e detyrueshme për lexuesin që ta mbaj mend përmendsh Kuranin, por ai duhet ta lexojë sipas rregullave dhe me zë të ëmbël.

Lexues të njohur

Redakto

Bangladesh

Redakto
 • Delwar Hossain Sayeedi
 • Kamal Uddin

Bosnja

Redakto
 • Senad Podojak

Egjipt

Redakto
 • Mohamed Salamah
 • Mohamed Rifat
 • Kamil Yusuf Al-Bahtimi
 • Mahmoud Khalil Al-Hussary
 • Mustafa Ismail
 • Abdul Basit 'Abd us-Samad
 • Mohamed Siddiq El-Minshawi
 • Zakaria Badat

Indonezia

Redakto
 • Maria Ulfah
 • Muammar Z.A.
 • Hamed Shakernejad
 • Amin Pouya

Kuvajt

Redakto
 • Mishary Rashid Al-Afasy

Pakistan

Redakto
 • Shakir Qasmi
 • Waheed Zafar Qasmi
 • Muhammad Farooq

Arabia Saudite

Redakto
 • Ahmad bin Ali Al-Ajmi
 • Saad Al-Ghamidi
 • Abu Abd al-Rahman Ibn Aqil al-Zahiri
 • Saud Al-Shuraim
 • Abdul Rahman Al-Sudais
 • Ali Jabir