Rajonet polare

faqe kthjelluese e Wikimedias

Rajonet polare të tokës janë polet zonat përreth globit të njohura edhe si zonat e akullta.Poli i Veriut dhe Poli i Jugut këto rajone janë të dominuara nga akulli. Akulli polar aktualisht është pakësuar, ndoshta si rezultat i ngrohjes globale.

Zonat e akullta
Vendndodhja e zonave polare
Hemisfera veriore, (gjithmonë është toka e mbuluar me akull)-zona me ngjyrë vjollcë.

Antarktik Redakto

Arktik Redakto

Lidhje të jashtme Redakto

Galeria Redakto