Një raketë lundrimi është një raketë e drejtuar që përdoret kundër objektivave tokësorë ose detarë që mbeten në atmosferë dhe fluturojnë pjesën kryesore të rrugës së saj të fluturimit me shpejtësi afërsisht konstante. Raketat e lundrimit janë projektuar për të dërguar një kokë të madhe luftarake në distanca të gjata me saktësi të lartë. Raketat moderne të lundrimit janë të afta të udhëtojnë me shpejtësi të lartë nënsonike, supersonike ose hipersonike, janë vetë-lundruese dhe janë në gjendje të fluturojnë në një trajektore jo balistike, jashtëzakonisht të ulët.

Një BGM-109 Tomahawk që fluturoi në nëntor 2002.

Shiko edhe

Redakto

Referenca

Redakto