Një revistë apo magazinë është një botim periodik, normalisht i botuar në rend javor ose mujor, duke përfshirë përmbajtje të ndryshme. Ato financohen zakonisht përmes reklamave, çmimit të shitjes, abonimeve të parapaguara, apo një kombinim të këtyre tre metodave.

Shpërndarja

Redakto

Revistat e shtypit mund të shpërndahen përmes postës, duke u shitur nëpër kiosqe, librari apo shpërndarës të tjerë, apo përmes shpërndarjes falas në vende të ndryshme. Si metoda të shpërndarjes elektronike përfshihen edhe rrjetet social, email, agregatët e lajmeve, dhe paraqitja e webfaqes së botimit si dhe rezultateve në motore të kërkimit.

Historiku

Redakto

Shembulli më i hershëm i revistave ishte Erbauliche Monaths Unterredungen, një revistë letrare dhe filozofike e lancuar në vitin 1863 në Gjermani.[1]

Referime

Redakto
  1. ^ "History of magazines". Magazine Designing (në anglisht). 26 mars 2013. Arkivuar nga origjinali më 29 tetor 2013. Marrë më 10 tetor 2013.