Revista letrare (revistë)

Revista letrare është një botim letrar në gjuhën shqipe, botuar fillimisht në Tiranë gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe aktualisht nga Klubi Qytetar Shqiptar[lidhje e vdekur].

ThemelimiRedakto

Numri i parë i Revistës letrare doli në Tiranë më 15 shkurt 1944, dhe u botua nën kujdesin e një grupi intelektualësh shqiptarë, shkrimtarë të viteve '1930: Mitrush Kuteli, Vedat Kokona, Sterjo Spasse, Nexhat Hakiu, etj[1].

AktualishtRedakto

Aktualisht "Revista letrare" botohet nga Klubi Qytetar Shqiptar[lidhje e vdekur] në faqen Revista Letrare, si dhe shtypur në mënyrë periodike.


ReferimeRedakto

  1. ^ Robert Elsie (1995), Histori e Letërsisë Shqiptare, përktheu Abdurrahman Myftiu, Tirana & Peja: Dukagjini, 1997.


  Ky artikull në lidhje me Shtypi është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.