Rexhep Jella kryetar i Bashkisë së Tiranës prej vitit 1930 deri në vitin 1933. Jella mbaroi studimet e larta për Shkenca Politike ne Kembrixh në Londër . Mori pjese në konferencën e paqes në Paris si pjesë e delegacionit shqiptar. Pjesmarrës në kongresin e Lushnjës . Prefekt në Korçë e Tiranë . Mbajtës i premtimit me rastin e përurimit të Legatës Amerikane në Tiranë . Personalitet që refuzoi postin e kryeministrit të Shqipërisë nën pushtimin gjerman në 1943. Burgoset dy herë që nga viti 1945 deri në 1952 viti kur u lirua nga Burgu i Burrelit. Të njejtin fat patën dhe vëllai i tij Ramazani dhe i biri Jusufi . Ndrroi jetë në mjerim në një barakë në periferi të Kavajës në 1974. Ky qe shpërblimi që sistemi komunist i ofroi kësaj familjeje dhe këti personaliteti historik të Tiranës.