Robert LaSalle

eksplorues francez

René-Robert Cavelier, Sieur de La Salle, apo Robert de LaSalle (21 nëntor 1643 - 19 mars 1687) ishte një eksplorues francez. Ai hulumtoi rajonin e Liqeneve të Madhe të Shteteve të Bashkuara dhe Kanada, lumit Misisipi, dhe Gjirin e Meksikës. La Salle mori tërë pellgun e lumit Misisipi për Francën.

Robert LaSalle

Lidhje të JashtmeRedakto