Rodrigo Roa Duterte (i lindur më 28 mars 1945), i njohur gjithashtu si Digong dhe Rody, është një politikan filipinas i cili është presidenti i 16 -të dhe aktual i Filipineve dhe i pari nga Mindanao që mban postin.

Duterte në 2019.