Roman është qyteti i Rumunisë.

Roman
Qytet
noform
Stema_figura
Administrimi
Shteti Flamuri Rumania
Sipërfaqja dhe popullsia
Sipërfaqja 30 km2
Popullsia 69268 banorë
Dendësia 2309 banorë/km2
statusi
Shkolla e Mesme Roman-Vodă
Spital
Shtëpi Calistrat Hogaş
Kishë