Rruga Magjistrale M-9 është një rrugë nacionale në Kosovë. Rruga shkon nga kufiri me Malin e Zi përmes Pejës dhe Prishtinës deri në kufirin me Serbinë. Në Malin e Zi rruga vazhdon si M-9 për në Andrijevicë dhe Podgoricë. Në Serbi rruga vazhdon si M9 për në Leskovac dhe Pirot. M-9 është e gjatë 143 kilometra.

Shenja e Rrugës Magjistrale M9
Harta e Rrugës Magjistrale M9

Në Balince, Autostrada R7 për në Prizren dhe Tiranë bashkohet me rrugën M-9. Midis kësaj lidhjeje dhe kryeqytetit Prishtina, M9 rruga funksionon si një autostradë. Kjo pjesë është pjesë e Rrugës E851, midis Prishtinës dhe Petrovacit në Mal të Zi. [1] [2] [3]

Shih edhe Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Government of Kosovo. "LAW ON ROAD TRAFFIC SAFETY" (PDF). assembly-kosova.org (në anglisht). fq. 4.
  2. ^ Ministry of Infrastructure. "Road Safety Strategy and Action Plan for Kosovo" (PDF). mi-ks.net (në anglisht). fq. 53. Arkivuar nga origjinali (PDF) më 26 nëntor 2018. Marrë më 2 tetor 2020.
  3. ^ "Kosovo Road Traffic Signs" (PDF). adcidl.com (në anglisht). fq. 8.
Një kategori në Wikimedia Commons përmban dokumente multimediale për Rruga Magjistrale M-9.