Rrush i kuq
Rrush i zi.

Rrushi është një frutë i një peme të familjes Vitaceae.

VarietetetRedakto

Në botë ekzistojnë shumë lloje të ndryshme rrushi duke përfshirë :

  • Vitis vinifera, rrush Evropian i përdorur për prodhimin e verës.
  • Vitis labrusca, rrush nga Amerika Veriore i përdorur si ushqim, për lëng rrushi apo edhe verë.
  • Vitis riparia, rrush i egër nga Amerika Veriore i përdorur për verë.
  • Vitis aestivalis, varieteti Norton përdoret për bërjen e verës.

Ekzistojnë dhe hibride kryesisht rezultat i shartimit te V. vinivera me V. labrusca, V. riparia ose V. aestivalis.

PërdorimetRedakto

Përdoret për prodhimin e lëngut të rrushit, reçelit, verës ose mund të përdoret si ushqim.


  Ky artikull në lidhje me biologjinë është i cunguar. Ndihmoni dhe ju në përmirsimin e tij.