Ruzhdi Fejzullahu lindi në vitin 1945 në Prishtinë, është xhirues filmik shqiptarë nga Kosova. Ka diplomuar fakultetin filozofike- letersia shqipe. Karieren e filloi në redaksinë shqipe të televizionit të Beogradit në vitin 1969. Pas hapjes së Radio Televizionit të Prishtinësaty punoi gjer në mbyllje të tijë.

Ruzhdi Fejzullahu gjithashtu merret me shkrimin e skenareve për film dhe televizion.