SETI (shqiptohet poashtu seti, është fjalëshkurtimi i Search for Extra-Terrestrial Intelligence - Kërkimi për Mençuri Jashtë-Tokësore) janë përpjekjet e njerëzimit për të diktuar mençuri jashtëtokësore. Qëllimi i përgjithshem i projektit SETI- t është vëzhgimi i qiellit për të zbuluar qënësinë e përçimeve (transmetimeve) të qytetërimeve nga planete të largëta. SETI është një projekt rrjeti gjigant kompjuterik internetor (ndër rrjetor) që shfrytëzon kohën e papërdorur procesorike në kompjuterat e përdoruesve për të rishqyrtuar të dhënat radio teleskopike.

Skeda:Arecibo Overview.jpg
Disa vëzhgime të SETI-t janë bërë duke përdorur radioteleskopin 305m të gjërë në Vëzhguesin e ArecibosPuerto Riko.
Ana e pasme e diskut të artë Sounds of Earth të vendosura në sondat hapësinore Voyager 1 dhe Voyager 2.
Programi Seti@home 3.07 ne veprim.

HistoriaRedakto

SETI@HomeRedakto

ProjektetRedakto

SERENDIPRedakto

Sentinel,META, BETARedakto

MOP dhe Projekti FeniksRedakto

Mesazhi AreciboRedakto

A ka jetë në gjithësi?Redakto

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto